Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş Tkdk Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünde


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve beraberindeki heyet ile TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünü ziyaret ettiler.
İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’in makamında gerçekleşen ziyarette, Dr. Yetim IPARD II programı kapsamında proje kabulüne başlanan 1. Çağrı ilanı ve IPARD I Kapsamında Şanlıurfa’ya kazandırılan yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler verdi. 
Bakan Yardımcısı Daniş, TKDK’nın Şanlıurfa’da 146 milyon TL tutarındaki 224 projeden tamamlanan 209 projeye 47 milyon TL hibe verdiğini, geriye kalan 15 projenin de yapım aşamasında olduğunu belirterek; tüm yatırımların tamamlanması durumunda Şanlıurfa’ya 63 milyon TL’nin hibenin verilmiş olacağını belirtti. Ayrıca IPARD I kapsamında desteklenen işletmeler yolu ile 1489 kişinin doğrudan istihdamının sağlandığını ve tüm yatırımların tamamlanması durumunda bu rakamın artacağını söyledi. Daniş, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünün başarılı çalışmalarının artarak devam edeceğini ve bu çalışmalarda başta İl Koordinatörü olmak üzere emeği geçen tüm personele teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. Daniş, Şanlıurfa’nın genç nüfusunun yanı sıra, güneş, su ve toprağın çok uygun şekilde bileşiminin sağladığı bereket nedeni ile yatırımlara uygun bir şehir olduğunu belirterek tüm yatırımcıları IPARD II kapsamında yatırım yapmaya davet etti.



    Cimer