Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Şanlıurfa Tkdk’ya Rekor Hibe Başvurusu


TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM yaptığı açıklamada; 18 Aralık 2016 tarihinde başlayıp 27 Nisan 2016 tarihinde sona eren 1. Başvuru çağrı ilanında son beş yılın toplamından daha fazla proje aldıklarını belirterek yatırımcıların Şanlıurfa’ya ilgilerinin devam etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
Dr. YETİM, Şanlıurfa’da et ve süt üretimine yönelik olarak 32 proje başvurusu ile toplam 73 milyon TL yatırım başvurusu yapıldığını, et ve süt ürünleri işlenmesine yönelik olarak 3 proje başvurusu ile yaklaşık 23 milyon TL yatırım başvurusunda bulunulduğunu,  yenilenebilir enerji yatırımları, pamuk yağı üretimi, zeytinyağı üretimi, fıstık işleme, tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik ekipman alımı ve sera kurulması gibi çeşitli alanlarda ise 44 proje başvurusu ile 49 milyon TL yatırım başvurusu yapıldığını söyledi.
Dr. YETİM, bu çağrı döneminde çok başarılı bir çalışma sonucunda diğer tüm çağrılardan daha fazla miktarda hibe talebi olduğunu belirtti. Bu çağrı kapsamında tüm yatırım başlıklarında toplamda 79 proje ile 145 milyon TL tutarında yatırım başvurusu aldıklarını ve bu yatırımlar için talep edilen destek tutarının 85 milyon TL olduğunu belirterek bu yatırımların Şanlıurfa’da hayata geçirilmesi ile tarımsal üretimin ve tarıma dayalı sanayiinin gelişerek Şanlıurfa ekonomisine önemli katkıları sağlayacağını ifade etti.
Dr. YETİM, yatırımcıların TKDK ya ilgisinin giderek arttığını bu durumun kendilerini memnun ettiğini sözlerine ekledi.
    Cimer