Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Şanlıurfa Güneş Enerjisi Üssü Oluyor


TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM ve Kurum Uzmanları, 06 Mayıs 2016 tarihinde Bozova’da bulunan güneş enerjisi santralini ziyaret etti. Eğimli ve kısmen tarıma elverişli olmayan arazi üzerinde kurulan güneş enerjisi santralinin 10 MW kapasitede olduğunu ve IPARD-II programı kapsamında enerji yatırımlarına 3 başlık altında destek verdiklerini belirten Dr. YETİM, bu sektörleri;
IPARD Kapsamında Desteklenecek Sektörlere Ait İşletmelerin/Tesislerin Kendi Tüketimini Karşılayabilmesine Yönelik Yenilenebilir Enerji Yatırımlar, Kırsal Altyapı Hizmetlerine Fiziki Yatırımlar ve Kapsamında Yenilenebilir Enerji Yatırımları olarak sıraladı.
Dr. YETİM, yenilenebilir enerji kapsamında, 1 Megawatt (MW) kapasiteye kadar olan yatımlarda, 500.000 avro yatırım tutarının %65’ini desteklediklerini ve yatırımların KDV’den muaf olduğunu ifade ederek, Şanlıurfa’da yenilenebilir enerji yatırımlarına yoğun bir talep olduğunu ve 1. Başvuru çağrı ilanında 2 adet yenilenebilir enerji projesi başvurusu aldıklarını sözlerine ekledi.
  

    Cimer