Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

TKDK Projeleri Dünya Tarım Örgütünün Dikkatini Çekiyor


TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM, Vali Yardımcısı Sayın Oğuz ŞENLİK başkanlığında; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Daire Başkanı,  Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Temsilcileri ile İlimiz Tarım Teşkilatlarının katılımıyla GAP TAEM’ de yapılan toplantıya katıldı.
            Dr. YETİM; toplantıda TKDK’nın çalışma usul ve esasları ile başarılı proje geliştirme ve uygulama konulu bir sunum yaptı. Dr. YETİM, yaptığı açıklamada Tarım ve Kırsal Kalkınma sektöründe şimdiye kadar 222 proje uyguladıklarını, bu projeler aracılığı ile Şanlıurfa’ya yaklaşık 130 Milyon toplam yatırım yapıldığını, bu fonun yaklaşık 62,5 Milyon kısmının TKDK tarafından karşılandığını söyledi.  İl Koordinatörlüğünün yakın takibi ile projelerin başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Dr. YETİM, Şanlıurfa’da istihdam ve kalkınmaya çok önemli katkı sağlayan projelerin başarısının, sürdürülebilirlik analizlerini yapmalarından ve projeleri 5 yıl boyunca izlemelerinden kaynaklandığını ifade etti.
            Dr. YETİM; Şanlıurfa’da uyguladıkları bu projeler sayesinde tarım ve kırsal kalkınma projeleri hakkında önemli tecrübe kazandıklarını bu tecrübelerini Şanlıurfa’nın tarımının kalkınması ve gelişimi için FAO’nun yapmak istediği projeler için seferber edebileceklerini sözlerine ekledi.



    Cimer