Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Tkdk’dan Bir İlk Daha


Şanlıurfa’da ilk dondurma fabrikası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun % 50 hibe desteği ile Organize Sanayi Bölgesinde kuruldu.
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM; IPARD I kapsamında dondurma fabrikası projesi başvurusu aldıklarını ve endüstriyel anlamda ilimizde kurulan ilk dondurma fabrikası olduğunu belirtti. Dr. YETİM;  kurulan dondurma fabrikasının günlük 10 ton süt işleme kapasiteli olduğunu, üretimin Avrupa Birliği standartlarında yapıldığını ve 36 kişiye doğrudan, yaklaşık 100 kişiye ise dolaylı olmak üzere toplam 136 kişiye istihdam sağlandığını söyleyerek Şanlıurfa’daki ilk dondurma fabrikasının TKDK’nın hibe desteği ile hayata geçmiş olması nedeniyle memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Dr. YETİM, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk ÇELİK’in talimatları ile kurum olarak çok önemli sektörlere öncülük etiklerini; Türkiye’nin en sıcak bölgesinde yer alan Şanlıurfa’da dondurma sektörünün üretime başlamasının son derece önemli olduğunu sözlerine ekledi.
Dr. YETİM; yaptığı açıklamada TKDK’nın hibe desteklerinin devam ettiğini, yörenin özel yatırım alanlarında işletme kurmak isteyen iş adamlarına her türlü destek vermek için hazır olduklarını belirterek yatırımcılara proje yapmaları için çağrıda bulunuyoruz; dedi.

 


    Cimer