Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Tkdk Pamuk Yağı Üretimini Desteklemeye Devam Ediyor


TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Şanlıurfa ŞUSİAD yönetiminin Dedeman otelde düzenlemiş olduğu programda sanayici ve iş adamlarıyla buluştu. Şanlıurfa milletvekillerinden Ahmet Eşref Fakıbaba ve Mehmet Ali Cevheri ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklının katılımı ile pamuk işleme sektörüne yönelik yapılan toplantıda kapsamlı bir sunum yapan Dr. Yetim, IPARD I kapsamında pamuk işleme sektörüne yapılan desteklemeler ve devam eden IPARD II programı hakkında bilgiler verdi.
Dr. Yetim; IPARD I kapsamında, Şanlıurfa’da 120 milyon TL tutarında 222 adet yatırım gerçekleştirildiğini, bu yatırımlara 62 milyon TL destek verildiğini belirtti. Pamuk işleme sektörüne yönelik olarak 11,5 milyon TL değerinde 11 adet çırçır yatırımı, 6,5 milyon TL tutarında 6 adet Pamuk Yağı üretim tesis yapıldığını ve bu yatırımlara toplam 9 milyon TL destek verildiğini belirtti
Dr. Yetim, Pamuk Yağı sektöründe, IPARD II kapsamında harcama limitlerinin 500.000 avro’ya,  hibe oranın ise % 65’e yükseltildiğini belirterek sanayicileri yatırım yapmaya davet etti.


    Cimer