Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

TKDK Kırsal Kalkınmada LEADER Yaklaşımına Öncülük Edecek


İl Koordinatörümüz Dr. Sadık Yetim; bireysel olarak uygulanan yatırımlardan ziyade, kırsal kalkınmanın yerel kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi için bir metod olan LEADER yaklaşımı konusunda eğitim almış olan Yerel Kalkınma Rehberleri; pilot bölge olarak seçilen Birecik ve İskilip Yerel Eylem Grubu üyeleri; TKDK ve Yönetim Otoritesinden ilgili personellerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
Değerlendirme toplantısında katılımcıların ziyaret ettiği proje ve kooperatifler ile ilgili izlenimleri ve LEADER yaklaşımı ile örgütlenme yapısı konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.
Toplantıda “LEADER Yaklaşımının” uygulanması konusunda bölgedeki etkin kişilerin lider rolde olmalarının insanları harekete geçirme ve güven oluşturma için önemli olduğu, başarı ve devamlılığın, kararlılık ve  yapılan işe inanç olduğu, ayrıca yöre halkının çıkarlarının ön planda tutulduğu bir oluşumun başarılı olacağı belirtildi.
Dr. Yetim, IPARD II kapsamında uygulanması beklenen LEADER yaklaşımının Şanlıurfa’da başarı ile uygulanması için gerekli olan her türlü idari ve teknik desteğin verileceğini belirtti.




    Cimer