Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

TKDK Üniversite Camiası İle Buluştu


TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Harran Üniversitesi Kariyer Kulübünün davetlisi olarak üniversite öğrencilerine TKDK hibe destekleri ve kariyer planlaması hakkında sunum yaptı.
Mültecileri Eğitim Yöneticisi Aren Leon, Şirket Müdürü İbrahim Kurtuncu, İİBF Dekanı Esra Siverekli, Ziraat Fakültesi Dekanı Recep Gündoğan, Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılımı ile yapılan seminerde Dr. Yetim, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerle kariyer planlaması hakkında sohbet etti.
Dr. Yetim başarı için öncelikle çok iyi bir planlama ve istikrarlı bir çalışmanın gerekli olduğunu ifade ederek, kendi hayat tecrübelerinden örnekler verdi. Dr. Yetim’i ve diğer davetlileri ilgiyle dinleyen öğrenciler daha sonra TKDK ve mezuniyet sonrası çalışma alanları hakkında sorular sordu. Dr. Yetim, öğrencilere öncelikle fırsatları değerlendirebilmek için hazırlıklı olunması gerektiğini, lisans diplomasının yanında yabancı dil bilmenin önemini ifade ederek TKDK’nın hem hibe desteklerinden faydalanmak hem de çalışmak için iyi bir yer olduğunu belirtti.
Dr. Yetim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik’in talimatları doğrultusunda Üniversite ile işbirliğine ve koordinasyona çok önem verdiklerini; bu çerçevede kurum olarak kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.





    Cimer