Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörümüz Dr. Sadık Yetim IPARD-II Eğitim Programına Katıldı


İl Koordinatörümüz Dr. Sadık Yetim, 23 Ocak – 10 Şubat 2017 tarihleri arasında Kurum personeline yönelik IPARD-II Eğitimi’ne katıldı. Antalya’da düzenlenen eğitim programı ile IPARD-I Programının değerlendirilmesi, IPARD-II Programı ile gelen yeniliklerin aktarılması hedefleniyor. Programda ayrıca birimler özelinde eğitimlerin yanı sıra protokol kuralları, iletişim ve stres yönetimi gibi genel konu başlıkları da işleniyor.
2011 yılından bugüne IPARD Programını uygulayarak kırsal kalkınma alanında yeni bir sayfa açan TKDK, 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle IPARD-I Programını başarıyla tamamlamıştır. Bu süreçte toplamda 15 proje başvuru çağrı ilanına çıkılmış ve 10.693 proje sahibinin yatırımları hayat bulmuştur.
Geçen 5 yıl içerisinde, faydalanıcı katkılarıyla birlikte toplamda 6,77 Milyar Lirayı bulan yatırım kapsamında TKDK tarafından çiftçilerimize, yatırımcılarımıza sağlanan toplam hibe tutarı 3,15 Milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
Ayrıca faydalanıcılarımıza IPARD yatırımlarının muaf tutulduğu vergiler sayesinde 1 Milyar 181 Milyon Liralık  dolaylı bir katkı daha sağlanmıştır.
Bu başarıda üstün gayret gösteren Kurum yöneticileri ve personeli aynı heyecan ve özveri ile IPARD-II çalışmalarına devam etmektedir.



    Cimer