Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

TKDK Modern Hayvancılığa Öncülük Etmeye Devam Ediyor


Türkiye genelinde Şap Hastalığı ile Mücadele Seferberliği ve Toplu Aşılama Kampanyası, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, çok sayıda bürokrat ve siyasetçinin katılımı ile TKDK desteğiyle kurulan modern besicilik işletmesinde başlatıldı.
Yoğun katılımın olduğu törende, Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç; bu kampanya ile şap hastalığını ortadan kaldırılarak, hayvan ve hayvansal ürün ihracatının arttırılacağını söyledi.  Müsteşar Yardımcısı Tunç, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği hibeler ile Ülkemizde modern hayvancılığın gelişimine öncülük ettiğini vurgulayarak, yapılan modern yatırımlara öncülük etmesinden dolayı TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim ve çalışanlarına teşekkür ederek; Şanlıurfa’ya yatırım yapmak isteyen yatırımcıları TKDK’ya proje sunmaya davet etti. 
Törende Erzurum’dan canlı yayında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ahırların hayvan ile doldurulması gerektiğini belirterek Bakanlık olarak çiftçilerimizin aleyhine bir şey yapmayacaklarını aksine çiftçilerimizin kazancını arttırmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam edeceklerini söyledi.


    Cimer