Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Koordinatörlüğümüzün Çalışmaları Hakkında Bakanımız Faruk Çelik’e Bilgi Verdik


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren kurum amirlerinden brifing aldı. TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, TKDK’nın faaliyetleri ve gerçekleştirilen yatırımlar hakkında Bakan Çelik’e ve katılımcılara bilgi verdi.
 
 Dr. Yetim, hayvancılığın yanı sıra, süt işleme, et işleme, yenilenebilir enerji, zeytinyağı üretimini desteklediklerini, bu kapsamda Siverek’te AB standartlarında bir kesimhane kurulumunu desteklediklerini, mevcut durumda onay bekleyen bir kesimhane daha olduğunu söyleyerek her ilçede bir kesimhane kurulması için diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.
Bakan Çelik, gıda üretiminde hijyenin çok önemli olduğunu söyleyerek, TKDK desteği ile kurulan tesislerin AB standartlarında olduğunu, Şanlıurfa’nın her ilçesinin Siverek’te TKDK desteği ile kurulan modern kesimhane standartlarında tesislere sahip olması gerektiğini belirterek, hedeflerin gerçekleşmesinde Belediye, TKDK ve diğer kurumların işbirliğinin önemini vurguladı.


    Cimer