Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

IPARD-II Yatırımları Yoğun İlgi Görmeye Devam Ediyor


Hilton Otelde, IPARD II Yatırımları Temsili Sözleşme İmza Töreni yapıldı.  Şanlıurfa Vali Yardımcısı Dr. Fatih ÇELİKKAYA, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile çok sayıda bürokrat ve davetlinin katılımı ile yapılan programa yatırımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci konuşmasında; IPARD desteği ile yapılan yatırımların Şanlıurfa ekonomisine katkısının yanı sıra, bu yatırımların proje hazırlama, fizibilite yapma kültürünü geliştirdiğini ifade ederek yatırımların başarısının iyi bir planlamaya bağlı olduğunu söyledi. 
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol; ülkemizin kalabalık bir nüfusa sahip olduğunu ve bu nedenle tarım ve hayvancılık ile buna dayalı sanayinin desteklenmesinin önemli olduğunu belirterek TKDK’nın bu anlamda çok etkili olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar; bir çiftçi, vatandaş ve bürokrat olarak TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğünün faaliyetlerini takip ettiğini, Dr. Sadık Yetim şahsında özverili ve hizmet odaklı çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür ettiğini söyledi.
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim; Türkiye genelinde 2011-2016 yılları arasında,  IPARD-I kapsamında yapılan 6.674.299.806 TL yatırıma 3.320.009.978 TL hibe ödendiğini ifade ederek, Şanlıurfa’nın bu hibelerden 222 proje ile 119.629.729 TL yatırım gerçekleştirerek 58.633.472 TL’lik pay aldığını söyledi.
Dr. Yetim IPARD-II 1. Çağrıda, yatırım bedeli yaklaşık 40.000.000 TL olan 12 projenin onaylandığını ve yaklaşık 32.000.000 TL hibe ödenmesinin öngörüldüğünü belirtti.
Dr. Yetim, projelerin artık yarıştığını ve başarı için için, projelerin IPARD sırlama kriterlerine göre hazırlanması gerektiğini belirterek yatırımcıları proje hazırlamaya davet etti.
Dr. Yetim, Tanıtım toplantısına katılan il protokolüne, uzaktan gelerek katılım sağlayan yatırımcılara, sivil toplum Kuruluşları Başkanlarına ve basın mensuplarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek bu tür toplantıların ilin ekonomisine katkılarını beklediklerini sözlerine ekledi.

    Cimer