Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

İl Koordinatörümüz Dr. Sadık Yetim, Japon Hükümetinin Finanse Ettiği Mesleki Eğitim Programı Sertifika Törenine Katıldı


İl Koordinatörümüz Dr. Sadık Yetim, Japon Hükümetinin finanse ettiği mesleki eğitim programı sertifika törenine katıldı.

Şanlıurfa'da hizmet, sanayi ve tarım sektörlerindeki kurslarını tamamlayan bin Suriyeli ve Türk vatandaşı, mesleki eğitim sertifikalarını aldı.

UNDP ve GAP Bölgesel Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) tarafından düzenlenen sertifika  törenine Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Fatih Hasdemir, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, GAP BKİ Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ramazan Taşaltın, Birleşmiş Milletler Mukim Koordinatörü, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Irena Vojackova Sollorano ve Japonya Büyükelçiliği Ortaelçisi Koichiro Nakamura katıldı.

Dr. Sadık Yetim; mesleklerin tanımlamasının ve sertifikalandırılmasının işgücü piyasasında, nitelikli işgücüne ulaşımı kolaylaştıracağını söyledi. Dr. Yetim Ayrıca; nitelikli işgücü ve istihdam oluşturmanın sosyal istikrar için gerekli olduğunu belirterek tüm kursiyerlere başarılar diledi.  

    Cimer