Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

TKDK’dan Zeytinyağı Üretimine Önemli Destek


Kurumumuz adına İl Koordinatörümüz Dr. Sadık Yetim ile Ecg Gülpınar Gıda ve Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti arasında,  IPARD-II 1. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında onaylanan 60 ton/gün zeytin işleme kapasiteli zeytinyağı üretim projesi için hibe sözleşmesi imzalandı.
 Dr. Yetim, Zeytin üretiminin kısmen verimsiz ve kıraç arazilerin değerlendirilmesi için iyi bir alternatif olduğunu belirterek, üretimin yanında tarıma dayalı sanayiinin de geliştirilerek katma değer sağlanması gerektiğini ifade etti.
Dr. Yetim, ilimizde bulunan 4 adet zeytin işleme tesisinden ikisinin, TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından desteklenerek kapasitelerinin arttırıldığını, modernizasyonlarının yapıldığını ve bu iki işletmenin ilimizdeki zeytinyağı üretiminin %70’ini gerçekleştirdiğini, TKDK desteği ile kurulan modern ve sürdürülebilir tesislerin Şanlıurfa’yı zeytin üretim ve işleme sektöründe önemli bir konuma getireceğini belirterek zeytin işleme tesislerine 500.000 avroya kadar olan yatırımlarda %65 hibe verdiklerini söyledi.


    Cimer