Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Yabancı Yatırımcıların TKDK’ya İlgisi Devam Ediyor


Filistin asıllı Ürdünlü işadamları; Ahmet Halaf, Abdullah Halaf ve Karacadağ Kalkınma Ajansı YDO Koordinatörü Yunus Çolak, Şanlıurfa İl koordinatörlüğünü ziyaret etti. İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’in makamında gerçekleşen ziyarette, TKDK’nın faaliyetleri, Şanlıurfa’ya kazandırılan yatırımlar, TKDK’nın et ve süt üretimi, et işleme, süt işleme ile kesimhanelere yönelik hibeleri ve  IPARD Programı hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.
Ahmet Halaf; Şanlıurfa’nın küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için çok uygun bir yer olduğunu ifade ederek, TKDK’nın bu sektöre hibe vermesinin yatırım yapmak için çok iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Abdullah Halaf; amaçlarının Şanlıurfa’da küçükbaş yetiştiriciliği yapmak olduğunu ve bu konuyla ilgili çalışma yaptıklarını belirterek, Dr. Sadık Yetim’e yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.
Dr. Yetim; ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, yerli veya yabancı tüm yatırımcıların yanında olduklarını, TKDK’nın küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde 1.000.000 avroya kadar olan yatırımlarda %60-70 arasında hibe verdiklerini söyleyerek, girişimcileri yatırım yapmaya davet etti.

    Cimer