Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

Organize Besi Bölgesi TKDK Desteği ile Faaliyete Geçmeye Hazırlanıyor


14 Ekim 2017 Cumartesi günü, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda, Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Vali Yardımcısı Dr. Fatih Çelikkaya, Tarım Reformu Genel Müdürü Abdullah Burak Keser,  TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Organize Besi Bölgesi üye ve yöneticileri ile Alman İşadamlarının katılımı ile Organize Besi Bölgesi yatırımları hakkında toplantı yapıldı.     
Toplantıda katılımcılar sunular yaparak, kurulacak güneş enerjisi sistemleri, çiftlikler, kesimhane ve biyogaz tesisleri hakkında bilgi verdiler.
TKDK Şanlıurfa İl koordinatörlüğü tarafından yapılan sunuda çiftliklerin finansmanı ile ilgili bilgiler verildi. İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim; İl Koordinatörlüğü olarak projelerin finansmanı ve hayatı geçmesi için her türlü idari ve teknik desteğin verileceğini söyledi.
Genel Müdür Keser, şu ana kadar besi bölgesinin altyapısı için 97 milyon TL harcama yapıldığını ve besi bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi.
Vekil Cevheri; bu yatırımın Türkiye ve dünya çapında bir yatırım olduğunu ve hayata geçtiğinde ülkemizin et ihtiyacının önemli bir kısmının Şanlıurfa’dan karşılanacağını ifade etti.

    Cimer