Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü

TKDK’dan Yeni Bir Kırsal Kalkınma Hamlesi


Kırsal kalkınmanın yerel kırsal topluluklar aracılığıyla gerçekleştirilmesi için yeni bir model olan LEADER yaklaşımı, Hilvan Yerel Eylem Grubuna (YEG) ait projenin imzalanması ile Şanlıurfa’da hayata geçti.
Dr. YETİM; TKDK’nın, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde, Avrupa Birliği’nde başarıyla uygulanan LEADER yaklaşımının ülkemizde de uygulanması için yaklaşık 11 yıldır uzman ekiplerle yürüttüğü yoğun bir çalışmanın ardından programı ülkemizde de hayata geçirdiğini söyledi. Dr. YETİM; Hilvan YEG ile imzalanan hibe sözleşmesiyle, Hilvan ekonomisinin, tarımının ve turizminin geliştirilmesi ile Hilvan’ın dünyaya tanıtılması için 3,5 yıl boyunca Hilvan YEG’e tamamı hibe olmak üzere yaklaşık 2,5 milyon TL hibe aktarılacağını ifade etti.
YEG adına hibe sözleşmesi imzalayan Hilvan Kaymakamı Furkan Duman; kalkınmada LEADER yaklaşımının ülkemiz için yeni bir model olduğunu, gerek Hilvan’da YEG kurulması gerekse proje süresince kendilerine her türlü idari ve teknik desteği sağlayan Dr. YETİM ve personeline teşekkür etti.
Dr. YETİM;   YEG’lerin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, istihdama önemli bir katkı sağlayacak olan projenin Hilvan’a hayırlı olmasını diledi.


    Cimer